NAV Online Számla Lekérdezés

Számla Lekérdezés Azonnal

Az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lévő vevői és szállítói számlák lekérdezése a HolaSzámla app segítségével egy pillanat alatt megvan. Minden számla lekérdezése lehetséges, akár a NAV Online Számlázó programmal, vagy bármely más online vagy offline számlázó programmal lett kiállítva.

NAV kimaradás esetén is

Ha a NAV online számla rendszere leáll, vagy kimaradások vannak, nálunk akkor is működik a számla lekérdezés.

Tételnév keresés

Keresés sorszámra, időszakra, partnerre, összeg tartományra, de akár a számlán szereplő tételnevekre is.

Nem csak 35 nap

Minden számla megjelenik, ezért kereséskor nem kell külön-külön lekérdezni az egyes hónapokat.

Számlák Lekérdezése

Lekérdezés, Keresés, Számla adatok

Az online számla rendszer minden adata, a NAV teljes számla-adatbázisa (vevő számla és szállító számla) elérhető és kereshető egy helyen a NAV kapcsolat beállítása után

Funkciók Megtekintése Számlák Lekérdezése

NAV Online Számla Tudnivalók

A NAV Online Számla megnevezés arra az adóhivatal által üzemeltetett rendszerre vonatkozik, amely biztosítja a számlázó programokkal kiállított számlákra vonatkozóan a kötelező adatszolgáltatást. A NAV Online Számla rendszerében közvetlenól is elérhetőek az adatszolgáltatás adatai az onlineszamla.nav.gov.hu webcímen, de külső szoftverekkel még kényelmesebben végezhető el a számlák lekérdezése.
Számla kiállítása történhet kézi számlatömbbel, bármely számlázó programmal (pl. AXEL PRO Számlázó), vagy akár a NAV által készített, egyszerűen használható, de korlátozott funkcionalitással bíró NAV Online Számlázó webalkalmazással. Mindegyik esetben a NAV Online Számla rendszer felé kötelező adatot szolgáltatni. A számlázó programok ezt az adatszolgáltatást automatikusan megteszik.
Számla kiállításkor a számlázó programok a számla adattartalmát beküldik a NAV Online Számla rendszerbe. Ezen adatokat az érintett felek részére (számla kibocsátója és vevője) a NAV elérhetővé teszi egy u.n. API interfészen keresztül.
Számlák lekérdezésére a számlát kiállító félnek és a számlát befogadó adóalany vevőnek van jogosultsága. Az onlineszamla.nav.gov.hu oldalon egyszerűen létrehozható technikai felhasználó, amelyhez tartozóan az alábbi adatok szükségesek: felhasználónév, jelszó, aláírókulcs. Ezen adatok a NAV rendszere hozza létre és ezek ismeretében a számla lekérdezés megvalósítható. További információ a NAV Kapcsolat Beállítás oldalon található.
Minden kimenő számla megtalálható a rendszerben, amelyet a regisztrált kibocsátó kiállított és beküldött a NAV online adatszolgáltatás kötelezővé válása óta. Továbbá elérhetőek a bejövő számlák is, amelyek magyar adóalany beszállítótól származnak. 2021.01.01-től kezdve összeghatár nélkül, minden számláról (beleértve a magánszemélyek részére szólóakat is) kötelező az adatszolgáltatás. 2021. októberétől kezdve az online pénztárgéppel kiállított számlákat is tartalmazza a rendszer.
Az adatszolgáltatás során előfordulhatnak problémák, mely esetben a számlát sztornózni vagy helyesbíteni kell, vagy technikai érvénytelenítést kell végezni. A számlát kibocsátó félnek kötelessége a megfelelő adattartalommal történő adatszolgáltatás, így a számlák lekérdezésével ellenőrizhető, hogy minden rendben van-e. Ha a számla kiállításra került, de az adatszolgáltatás nem megfelelő, akkor az Online Számla rendszerben nem lesz megtalálható a számla. Ha megtörtént az adatszolgáltatás, de probléma lehet az adattartalommal, akkor a lekérdezés során megjeleníthető a NAV által a számlára vonatkozóan küldött üzenet. A lehetséges NAV problémák itt tekinthetőek meg.
A számlázó programoknak kötelező automatikusan elvégezni az adatszolgáltatást, de néhány esetben technikai hiba miatt ez nem valósul meg. Ilyenkor kézzel kell adatot szolgáltatni. Amennyiben a számla kibocsátása nem számlázó programmal, hanem kézi számlatömbbel történt, úgy szintén manuálisan szükséges elvégezni az adatszolgáltatást az onlineszamla.nav.gov.hu felületen.

Számlák keresése a NAV rendszeréből

 • Villámgyors Keresés
 • Precíz Leválogatás
 • Listák Exportálása
NAV Online Számla Lekérdezés

Számlák keresése

Évekre visszamenőleg minden számla egy pillanat alatt visszakereshető. Akár vevői-, akár szállítói számlát keres, egyetlen beviteli mező segítségével rögtön beíráskor megjelenik minden találat.

 • Számla sorszám keresés
 • Számlatétel megnevezés keresés
 • Kiállítási, teljesítési dátum keresés
 • Kifizetési dátum keresés
 • NAV azonosító keresés
 • Nettó és bruttó összeg keresés
 • Partner név, adószám, város keresés
NAV Online Számla Lekérdezés

Számlák szűrése

A lekérdezés akkor is működik, ha a NAV nem elérhető. A számlákat különböző szempontok szerint szűrheti, hogy olyan listákat kapjon, ahol gyorsan áttekinthetőek a számla adatok. A táblázatok oszlopait tetszés szerint testreszabhatja, hogy az Önnek leglényegesebb információkat mutassa. Bármely oszlop szerinti sorbarendezést is beállíthat.

 • Kiállítás és Teljesítés dátuma alapján
 • Vevő országa szerint (külföld, belföld)
 • Vevő típus szerint (magánszemély, áfaalany)
 • Fizetési mód szerint
 • Kifizetettségi állapot szerint
NAV Online Számla Lekérdezés

Lekérdezés exportálása

Bármely szempont szerint leválogatott listát azonnal mentheti számos különböző formátumba, vagy akár nyomtathatja is. Lehetősége van csak a beállított oszlopokat menteni, vagy választhatja azt is, hogy a számlák minden adata kerüljön az exportfájlba.

 • XLS (Excel)
 • CSV (Pontosvesszővel elválasztott)
 • TSV (Tabulátorral elválasztott)
 • PDF Dokumentum formátum
 • Nyomtatás A4 lapra
 • XML (NAV Számlaadat információs formátum)

Számla Lekérdezés Lehetőségek

NAV Online Számla HolaSzámla
Webcím onlineszamla.nav.gov.hu www.holaszamla.hu
Számlák bekerülése néhány perc néhány perc
Egyszerre lekérdezhető időszak 35 nap korlátlan
Számlaadat lekérdezés
Keresés sorszám alapján
NAV leállás esetén használható
Számlakép csatolási lehetőség
Adatszolgáltatás XML megtekintése
Keresés tételnév alapján
Keresés bruttó összeg alapján
Szűrés ország szerint
Szűrés fizetettség szerint
Összegzés
Időszaki áfa kimutatás
Lista exportálás lassú, csak ZIP XLS, CSV, TSV, PDF
formátumok azonnal
Értesítés új számláról

NAV Számlák Lekérdezése

Bejövő és kimenő számláinak lekérdezése egy pillanat alatt. Minden számlázó programmal kompatibilis!