NAV hiba: A termékdíj-összesítő kitöltött, de a számlatétel(ek) nem tartalmaz(nak) termékdíjadatot

NAV hibaüzenet információk

MISSING_LINE_PRODUCT_FEE_CONTENT

A termékdíj-összesítő kitöltött, de a számlatétel(ek) nem tartalmaz(nak) termékdíjadatot

Jelentés

Ez az üzenet a "Hiányzó termékdíjadat" csoportba tartozik. Jelentése: Figyelmeztet, ha a termékdíj-összesítő kitöltött, de a számlatételek közül egy esetben sem került termékdíjra vonatkozó adat feltüntetésre. Csak akkor fut le, a termékdíj-összesítőben adatok kerültek rögzítésre.

Kapcsolódó XML mezők

A számla NAV felé történő adatszolgáltatása során a számlázó program által generált XML fájlban az alábbi mezők érintettek:

InvoiceData / invoiceMain / invoice / productFeeSummary

InvoiceData / invoiceMain / invoice / invoiceLines / line / lineProductFeeContent

Súlyosság

Az "A termékdíj-összesítő kitöltött, de a számlatétel(ek) nem tartalmaz(nak) termékdíjadatot" üzenet csak egy figyelmeztetés (WARN), tehát olyan üzleti hiba, amely az adatszolgáltatás befogadását nem blokkolja, azonban a számla, vagy az erről nyújtott adatszolgáltatás tartalmilag helytelen vagy helytelen lehet. A figyelmeztetések nem akadályozzák az adatszolgáltatás teljesítését, azonban a számla tartalmát felül kell vizsgálni, és szükség szerint javítani. A jogszabály nem ír elő kötelezően követendő eljárást, így általános szabály nem adható arra vonatkozóan, hogy pontosan mi a teendő a figyelmeztetések esetén. Alapvetően a figyelmeztetésre okot adó körülmény jellege – szoftverhiba, adatbeviteli hiba, hibás gyakorlat – határozza meg a követendő eljárást. A figyelmeztetések kapcsán követendő eljárást nem az adatszolgáltatás szabályai határozzák meg, hanem a bizonylatolásra és a számlázásra vonatkozó általános szabályok.

Kimenő számláit ellenőrizné?

Bejövő és kimenő számláinak lekérdezése egy pillanat alatt. Minden számlázó programmal kompatibilis!