NAV hiba: A módosítás vagy érvénytelenítés olyan okiratra hivatkozik, amire vonatkozóan nem történt adatszolgáltatás (Hibás a számlahivatkozás módosítás vagy érvénytelenítés esetén)

NAV hibaüzenet információk

INVALID_INVOICE_REFERENCE

A módosítás vagy érvénytelenítés olyan okiratra hivatkozik, amire vonatkozóan nem történt adatszolgáltatás (Hibás a számlahivatkozás módosítás vagy érvénytelenítés esetén)

Jelentés

Ez az üzenet a "Blokkoló validációs hibakódok" csoportba tartozik. Jelentése: A módosítás vagy érvénytelenítés által hivatkozott számla nem található meg az adózó alapszámlái (ahol invoiceOperation = CREATE) között a NAV rendszerében, és a kérésben nem jelölték, hogy a módosításhoz nem tartozik korábbi adatszolgáltatás (invoiceReference-ben a modifyWithoutMaster tag értéke false). Az is előfordulhat, hogy egy módosító vagy érvénytelenítő sztornószámla olyan hamar lett beküldve a NAV részére, hogy a NAV még nem teljesen dolgozta fel az eredeti számlát. Ilyenkor a beküldést egy későbbi időpontban (amikor már az eredeti számla a NAV által is feldolgozásra került) meg kell ismételni. Ha viszont az eredeti számla beküldése nem történt meg és nem is fog megtörténni, vagy technikai hiba miatt nem beküldhető, akkor a módosító számlát modifyWithoutMaster=true értékkel kell beküldeni. Ha pedig az eredeti számlára történő hivatkozás téves, akkor javítani kell a hivatkozott számlasorszámot.

Súlyosság

Az "A módosítás vagy érvénytelenítés olyan okiratra hivatkozik, amire vonatkozóan nem történt adatszolgáltatás (Hibás a számlahivatkozás módosítás vagy érvénytelenítés esetén)" üzenet egy blokkoló hiba (ERROR), tehát olyan technikai vagy súlyos üzleti hiba, amely az adatszolgáltatás befogadását megakadályozza.

Kimenő számláit ellenőrizné?

Bejövő és kimenő számláinak lekérdezése egy pillanat alatt. Minden számlázó programmal kompatibilis!