Indonéz rúpia Számla Árfolyam (IDR)

Dátum Árfolyam
2023-01-27 0,0238
2023-01-26 0,0239
2023-01-25 0,0239
2023-01-24 0,0245
2023-01-23 0,0240
1 IDR = 0,0238 HUF

Indonéz rúpia pénznemben történő számlázáshoz használható hivatalos, MNB szerinti árfolyam

Információ

A pénznem ISO kódja: IDR
A pénznem szimbóluma: Rp
A pénznem megnevezése: indonéz rúpia

Indonéz rúpia Számla Kiállítási Szabályok

Árfolyam Forrása

A számlán alkalmazott árfolyam meghatározásakor figyelembe kell venni a számviteli törvényt, az áfa törvényt és a cég szabályzatait, ezért érdemes könyvelővel egyeztetni, hogy adott ügylet esetében milyen árfolyam kerüljön a számlákra. A jogszabályok szerint lehetőség van a választott bank által jegyzett középárfolyam (IDR vételi és IDR eladási árfolyamok átlaga) használatára, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos IDR árfolyam használatára, egyes esetekben pedig használható a pénzintézet IDR eladási árfolyama, vagy az Európai Központi Bank által közzétett hivatalos IDR árfolyam.

A leginkább elterjedt mód az MNB árfolyamának használata, ezt a NAV-nál előzetesen be kell jelenteni.

Árfolyam Napja

Általában az ügylet teljesítés napján érvényes árfolyamot kell használni a számlán, azonban speciális esetekben (előlegszámla, időszakos elszámolás, fordított adózás) eltérő szabályok alkalmazása lehet szükséges.

Az MNB minden munkanap 11 óra körül teszi közzé a legfrissebb árfolyamokat. Ezen árfolyamok addig maradnak érvényben, amíg újabb árfolyam nem kerül közzétételre. Ennek alapján munkanapokon 11:00 előtt és munkaszüneti napokon egész nap kiállított számlák esetén az előző munkanapon közzétett árfolyamot kell alkalmazni, munkanapokon 11:00 után pedig az MNB által aznapra közzétett árfolyamot. A NAV állásfoglalása szerint - mivel a számla kötelező tartalmi eleme között nem szerepel időpont, csak dátum - egy munkanapon kiállított számla esetén kétféle árfolyamot is lehet alkalmazni: az MNB által 11:00 körül aznapra közzétett árfolyamot, valamint az előző napon közzétett árfolyamot is.

További pénznemek és információk

Tekintse meg az általános tájékoztató oldalunkat a deviza számlák kiállításáról.
Olvasson bővebben az külföldi országokba történő számlázás áfakulcsairól.

Devizás számláit ellenőrizné?

Bejövő és kimenő számláinak lekérdezése egy pillanat alatt. Minden számlázó programmal kompatibilis!